جمعه, ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ | ۰۹ شوّال ۱۴۴۵ قمری | ۱۹ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
هدر بالا
  1. عکس
جمعه, ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۲ ۱۴:۳۱
تهیه پالوده شیرازی (فالوده) به سبک سنتی.

پیام خبر: برای درست کردن پالوده شیرازی اصل، ابزاری به نام جوتی، (قوطی) وجود دارد، ابزاری که دو جزء استوانه‌ای شکل داشت یکی فلزی و دیگری چوبی، جزء چوبی که قسمت بیرونی این ابزار است، قوطی و جزء درونی آن که از جنس فلز ساخته می‌شد را جوتی می‌نامیدند و این دو استوانه حدود 10 سانتی‌متر از یکدیگر فاصله داشت؛ استاد پالوده‌بند، نشاسته و شیره شکر، یا نشاسته و خاک‌ قند را به همراه مقداری گلاب درون جوتی ریخته و آن را در میان قوطی قرار می‌داد و دور تا دورش را یخ یا برف و نمک زبر می‌ریخت و برای ساعت‌های متمادی، جوتی را می‌چرخاند و هر ازگاه در آن را بر می‌داشت و با چوبی که عصمک نام داشت، آن را هم می‌زد و باز می‌چرخاند تا، پالوده، عمل بیاید، اضافه کردن نمک زبر برای سرعت بخشیدن به برودت متصاعد شده از برف و یخ، انجام می‌شد، پس از عمل آمدن پالوده، آن را با قاشقک‌های چوبی درون کاسه ریخته و مقابل مشتری قرار می‌دادند و مشتری براساس ذائقه خود با اضافه کردن افزودنی‌هایی آن را میل کند.

 

کد خبر 209331

 

۲ دیدگاه

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید
آرین | ۱۰ ماه پیش
بنام خدا
بسیار خوب بود.امیدوارم همین طور که عنایت نمودی 🌹 طرز تهیه پالوده شیراز را به نحوه عالی منعکس کنی تا برای بچه‌ها مون تهیه نماییم و در این گرما دلشان را خنک کنیم ؛ از خداوند متعال خواستارم همیشه دل خود و خانواده محترمتان خنک و شاد باشد 🌹 یا حق 🌷
0
0
saye | ۱۱ ماه پیش
عکسای استادمو ندیده تایید میکنم از بس عشقه💖
0
0